Anasayfa » Arıza Çözümleri » Beko Buzdolabı Neden Su Akıtıyor.
Buzdolabı Neden Su Akıtır

Beko Buzdolabı Neden Su Akıtıyor.

Buzdolapları günümüzde en çok kullanılan elektronik eşyaların başında gelmektedir. Buzdolapları çalışma prensiplerine göre No frost, derin dorucu (statik buzdolabı) vb türler ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Aslında sonuç olarak hepsinin temel amacı içerisinde bulundurulan eşyaları serin ve taze tutmaktır. Buzdolapları zamanla belirli başlı arızalar çıkartabilmektedir. Bu yazımızda buzdolabı neden su akıtır ve buzdolabı su akıntı problemi nasıl çözülür gibi başlıklara yer vereceğiz.

Beko Buzdolabı Neden Su Akıtıyor

Beko Buzdolabının su akıtmasının başlıca sebeplerinden bir tanesi beko buzdolabının içinde bulunan ve buzdolabının defrost sırasında erittiği buzların, buzdolabı buharlaşma tasına giden su oluğunun tıkanmış olmasıdır. Bu su giderinin tıkanması ya da buz tutması durumunda dolabınızın suyu su giderine gidemeyeceği için buzdolabının içerisine akacak, ve kapaklardan zemininize dolacaktır. Birçok buzdolabında oluk ısıtıcısı bulunduğu için oluk ısıtıcısı ya da oluk rezistansı bozulması durumunda da buzdolabı gideriniz görevini yerine getiremeyecektir. Beko Buzdolabı drenaj sisteminin tıkanması bu sorunun en başlıca sebeplerindendir. Beko dışındaki markaların su akıtma problemi için buzdolabı neden su akıtır başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Buzdolabı Su Akıtma Problemi

Beko Buzdolabı Su Akıtıyor

Buzdolabınızın su akıtmasının diğer bir sebebi cihazınızın eğiminden kaynaklanmaktadır. Buzdolabınızı herhangi bir firmadan yeni satın aldıysanız, ya da  yeni bir eve taşındıysanız veya yakın zamanda mutfak zemininde bir onarım gerçekleştirdiyseniz, cihazı hareket ettirmek bile su sızdırmaya başlamasına neden olmaktadır. Buzdolabınızın eğimi her zaman arkaya doğru olmalıdır. Yani ön taraf arka taraftan yaklaşık 1. cm yukarda durmalıdır. Beko Buzdolabınızın ayak ayarı doğru yapılmadığı taktirde buzdolabı yerçekimi kanunlarına göre buharlaşma tasına gitmesi gereken suyu dolabınızın ön tarafından akıtacaktır ve böyle buzdolabım su akıtıyor şikayetinden dolayı servis çağırmanız gerekecektir. Buzdolabı su akıtma problemine kendiniz ayak ayarı yapamadığınız taktirde izmir buzdolabı servisi‘ni arayarak 7 gün 24 saat buzdolabı teknik servis hizmeti alabilirsiniz.

Motorunuz Yetersiz Çalışıyor Olabilir.

Bu konuda kullanıcı olarak sizin yapabileceğiniz pek fazla bir şey bulunmasa da beko buzdolabınızın su akıtmasının bir diğer sebebi motorunuzun yani buzdolabı kompresörünün yetersiz basması yani presyon eksikliği olabilir. Özellikle Beko derin dondurucu tipi buzdolaplarında dolap gövdesi tam olarak soğuyamadığı için buzdolabınızın çevresinde buz tutamayan yerler damla şeklinde su akmasına sebep olacaktır. Akan su miktarı Beko buzdolabı kompresörünün buharlaştırma gücünden daha fazla olacağı için dolabınız buharlaşma kabındaki suyu sürekli olarak dışarı akıtacaktır. Buzdolabınızın su akıtması durumunda mutlaka teknik servisi arayarak konuyla ilgili bilgi alınız.

Buzdolabı Neden Su Akıtır

Kapı Fitili Arızası

Kapı fitilinizin yani buzdolabı lastiğinizin gövde ile tam temas kurmaması durumunda da buzdolabınız sürekli olarak su akıtacaktır. Motorun kompresörünün sisteme bastığı soğuk hava sistemde duramayacağı için sürekli olarak buzdolabınızın motoru devrede kalacak ve içeride durması gereken soğuk hava su buharı olarak dışarı çıkacaktır.  Buzdolabı lastiği onarımı ile ilgili bilgi almak isterseniz sizler için hazırladığımız buzdolabı kapısı kapanmıyor ne yapmalıyım ? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Beko teknik servis hizmeti alabileceğiniz bağlantılarımızı aşağıda bulabilirsiniz.

izmir Beko Servisi

izmir Beko Buzdolabı Servisi

 

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et