Anasayfa » Püf Noktaları » Televizyon Tamirinde Teknik Servisin Önemi
Televizyon Tamiri

Televizyon Tamirinde Teknik Servisin Önemi

Günümüzde kullandığımız en önemli teknolojik aletlerin başında gelen televizyon, yaşadığımız çağın en değerli cihazlarından biridir. Kullanmış olduğumuz cihazlar ne kadar artarsa artsın televizyonun insanlardaki yeri ve önemi her geçen gün artmaktadır. Teknolojinin de gelişmesiyle beraber televizyonlara eklenen özellikler olduğu gibi arızalanma oranları da bir o kadar artış göstermektedir.

Televizyon tamirlerinde, teknik servis tarafından dikkat edilecek en önemli durum. Cihazı bir an önce tamir edeyim stresi değil, tamirin özenle gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır. Titizlikle yapılan çalışmanın ardından ise teknik servis tarafından, televizyonda değiştirilen veya arızası giderilen parçanın test sürecine tabi tutulması gerekmektedir. Tamirat sonrasında bu aşamalar atlanmadan yapılıyorsa, müşteri memnuniyeti fazlasıyla artacak ve geri dönüş yaşanmayacaktır.

Neden Teknik Servisi Tercih Etmeliyim?

Televizyonlar karmaşık yapılara sahip elektronik cihazlardır. Birçok modeli olduğundan her bir markanın tamir ve parça değişimi farklılık göstermektedir. Tamir yapacak kişi yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değil ise, cihazı onarmaya çalışırken daha büyük hasarlar oluşmasına neden olabilir.

Teknik servis ekibinde yer alan, alanında uzman kişilerden yardım alınması durumunda; garanti süreci devam eden televizyonlarda garantisinin bozulmamasına, garanti süresi bitmiş cihazlarda ise, cihazın türüne bağlı olarak yıl ve ay bazında tamir garantisi de sunulmaktadır. Bu durum tamirat sonrası oluşabilecek sorunlarda tekrar para ödemesinin önüne geçmektedir.

Garanti süresi devam eden cihazlara yetkili olmayan kişi ve kurumlar tarafından yapılan her türlü müdahalede, sözleşmesi gereği cihazın garanti kapsamı dışında kalacağı unutulmamalıdır.

Teknik Servis Tamir Süreci ve Bilgi Aktarımı

Teknik servise bırakılan her cihaz için tamir sürecindeki durumu sahibine aktarılmaktadır.  Onarım işlemi yapılmadan önce tamir bedeli ve yapılacak işlemler raporlanır. Böylelikle ne yapıldığına dair bilgi sahibi olmanızla beraber tamir işleminin yapılıp – yapılmamasına cihaz sahibi karar verir. Tamirat sonrası değişen parça var isteğe bağlı olarak müşteriye teslim edilebilir.

Televizyon Tamiratı Nasıl Ücretlendirilir?

Tamirat ücretleri, televizyonun modeline ve arızanın oluştuğu modüllere göre değişiklik göstermektedir. Cihazda parça değişimi gerçekleşecek ise, tamir işlemi başlamadan önce parçaların satış fiyatı toplamı hesaplanarak müşteriye bilgisi verilir ve onayı alınır. İşçilik ücreti ise cihaz üzerinde uğraşılan zaman bazında hesaplanır.

Televizyon Teknik Servis Onarım Garantisi

Tamir sonrası onarım garantisi, teknik servisin tercih edilmesindeki en büyük nedenlerdendir. Değişim yapılan her parçanın kendi içerisinde parça garantisi olduğu gibi, değişimi gerçekleştiren teknik servisin de vermiş olduğu garanti süresi vardır. Bu süre zarfında tamir gören cihazınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. izmir Televizyon servisi tarafından tamir sonrası oluşacak sorunlara onarım garantisi vermesi, yaptığı işin arkasında olduğunu en açık şekilde göstermektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et