Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinası İçin Kullandığım Tablet Çözülmüyor Neden?
Bulaşık Makinesi Tableti Neden Erimez ?

Bulaşık Makinası İçin Kullandığım Tablet Çözülmüyor Neden?

Teknoloji hayatın her alanını kolaylaştırırken bazı durumlarda insanı geren ve strese sokan durumlarda yaşatabilir. Her evin olmazsa olmaz elektronik eşyaları vardır. Bunlardan biri hanımların en çok kullandığı bulaşık makineleridir. Bulaşık makineleri mutfakta hanımların işini yarıya indirirken zaman tamamen onlara kalır. Ancak bulaşık makinelerinde kullanılan deterjan çok önemlidir. Deterjan temiz bulaşıkların kilit unsurudur. Kalitesiz deterjanlar bulaşıkları iyi yıkamazken birkaç sorunu da beraberinde getirir. Peki, bulaşık makinesinde kullanılan tabletler ne kadar kullanışlıdır? Kadınların ortak sorusu ise bulaşık makinası için kullandığım tablet çözülmüyor neden? Olduğunu söyleyebiliriz.

Bulaşık Makinesi Tabletleri İşlevini Yapmıyor mu?

Bulaşık makinesi deterjanları olarak artık toz yerine tabletler tercih edilmektedir. Ancak bu tabletler bazen eremeyerek bulaşıkları temiz yıkamamaktadır. Tablet deterjanların erimemesinin iki nedeni olabilir. Birincisi tabletlerin kalite düşüklüğünden ileri gelir. İkincisi ise bulaşık makinesinin uzun yıllar kullanım sonrasında işlevini tam yerine getiremediğinden tablet deterjanın erimesine izin vermez. Bulaşık makinesinin belli bir ısıya ulaşamamasından dolayı tabletler eriyemediğinden sorun teşkil eder. Hanımların hiç sevmediği bir görüntü erimeyen tabletler olduğunu açıkça söyleyebiliriz.

Yapılan Basit Hatalar Tabletleri Eritmez

Bulaşık makinelerinin deterjan gözü ıslak ya da nemli ise tabletler erimeyebilir. Bu nedenden dolayı deterjan kullanımını farklı seçenekleri deneyerek kullanabilirsiniz. Örneğin; sıvı deterjan ya da toz deterjan daha duru bulaşıklara kavuşmanızı sağlayacaktır. Bulaşık makinesi tabletlerinin markasına özenle dikkat etmeniz gerekir. Farklı ve ucuz makine tabletleri yıkama esnasında erimeyerek sizi hüsrana uğratabilir. Basit hatalardan kurtulduğunuzda daha özenli ve temiz bulaşık makinelerine kavuşabilirsiniz. Ayrıca deterjan gözünün hemen karşısına büyük tabak ya da tencereler yerleştirmeyin. Çünkü bu durum tablet deterjanın tam erimesine engel olacaktır.

Bulaşık Makineniz İçin Servis Çağırın

Tüm olabilecek ve sorun yaratacak maddeleri gözden geçirdikten sonra hala tabletleriniz yıkama esnasında erimiyorsa bulaşık makineniz ısıtmayı tam yapamıyor olabilir. Bu sebepten dolayı hemen bir yetkili servis çağırmalısınız. Bu sorun tabletlerin erimize kesinlikle izin vermez. Sorunu çözmeden bulaşık makinenizi kullanırken tablet değil diğer deterjanları kullanmanız önerilir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et