Anasayfa » Genel » Doğalgaz İçin Başvuru Nasıl Yapabilirim?

Doğalgaz İçin Başvuru Nasıl Yapabilirim?

Diğer aboneliklerden de bilindiği üzere doğalgaz başvurusu oldukça zor bir işlemdir. Hatta daha önce böyle bir işlem gerçekleştirmemiş olanlar ve bu konu hakkında bilgi birikimi az olanlar daha da zorlanacaktır. Bu yazıyı okumanız halinde hem doğalgaz için başvuru nasıl yapabilirim sorusuna yanıt bulacaksınız hem de bu zahmetli ve zorlu süreci kolaylaştırmaya imkan bulacaksınız.

Doğalgaz Başvuru Süreci

Doğalgaz başvuru işlemlerinde bizzat ev sahibinin kendisi başvuracaksa sadece tapu ile başvuruda bulunması yeterli olacaktır. Eğer başvuruyu yapacak olan kişi kiracı ise sözleşmeyi gerçekleştirecek olan kişinin kimliği, kira sözleşmesi veya fotokopisi gerekmektedir. Olur da eğer başvuru üçüncü bir şahıs tarafından yapılacaksa bir vekaletname gerekmektedir. Doğalgaz başvuru işlemleri ise izmirgaz müdürlükleri ve alakalı kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Doğalgaz başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından başvuruyu yapan kişiden güvence bedeli alınmaktadır. Bahsedilmekte olan bu güvence bedeli yalnızca mekanik sayaç kullanan abonelerden alınmaktadır. Eğer ön ödemeli sayaç kullanan bir abone iseniz mekanik sayaçta olduğu gibi sizden güvence bedeli alınmayacaktır.

Ücretlendirmeler

Daha öncede bahsedildiği üzere başvuru işleminin tamamlanmasının ardından mekanik sayaç kullananlardan güvence bedeli olarak ücret alınmaktadır. Bu ücretler işe şu şekildedir;

-Sayaç ile beraber abonelik bağlantısı bedeli; 280 Türk Lirası ve KDV ücreti.

-Mevcut sayacınız eğer mekanik bir sayaç ise, ön ödemeli bir sayaç ile değişimi için yaklaşık olarak 110 Türk Lirası ve KDV ücreti. Bu ücret bilgilerini izmir’de yaşayan kullanıcılar izmirgaz.com.tr adrsesinden öğrenebilirler.

Başvuru Sürecinin Tamamlanması

Bahsedildiği üzere gerekli belgelerin ve ücretin hazır olması halinde verilen bilgiler doğrultusunda ilgili kurumlara gidiş yaparak başvuru işlemleri tamamlanmaktadır. Konuya bir örnek ile açıklık getirmek gerekirse; Bir ev tuttuğunuzu varsayalım ve bu ev için doğalgaz aboneliği başvurusu yapacaksınız. İlk olarak İGDAŞ müdürlüğüne gidiş yaparak sözleşmenizin düzenlenmesini talep ediyor ve düzenliyorsunuz. Ardından evin büyüklüğüne göre değişkenlik gösteren bir fiyat belirleniyor. Evinizin büyüklüğüne göre belirlenmiş olan ücreti ve KDV tutarını ödeyerek başvuru işlemlerini tamamlamış oluyorsunuz. Ayrıca belirtmekte yarar var doğalgaz için başvuru işlemlerini tamamlamanızın ardından ilgili kurum tarafından size bildirilen bütün uyarılara uymanız sizin yararınıza olacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et