Anasayfa » Püf Noktaları » Doğalgazdan Nasıl Tasarruf Edilir?
Doğalgazdan Nasıl Tasarruf Sağlanır
Doğalgaz Nasıl Daha Tasarruflu Kullanılır

Doğalgazdan Nasıl Tasarruf Edilir?

Doğalgazdan tasarruf etmek için pek çok yöntem vardır. Bu yöntemlerin enerjinin çok daha pahalı hale geldiği son dönemlerde daha iyi öğrenilmesi ve harfiyen uygulanması çok ciddi oranda tasarruf sağlayacaktır. Bu yöntemlerden ilki ısı yalıtımı yaptırmaktır. Isı yalıtımı yapılması durumunda ne çok fazla yakıt yakılmasına gerek duyulacak ne de ev ya da iş yeri kısa süre içerisinde ısıtıp soğuyacaktır. Keza ısı yalıtımı olması durumunda içerideki ısının sabit tutulması da mümkün hale gelecektir. Böylelikle yakıt tüketimi neredeyse yarı yarıya azalmış olacaktır. Doğalgazdan nasıl tasarruf edilir sorusuna verilecek olan öncelikli yanıt da budur.

Isınmayan Odalara Dikkat Edin

Hemen her evde kullanılmayan odalar mevcuttur. İşte bu odaların içerisinde yer alan doğalgaz peteklerini kapatmak da son derece etkili bir tasarruf metodu olarak değerlendirilebilir. Ne de olsa sekiz adet odası bulunan bir ev açısından düşünüldüğü zaman yakıt tüketimi sekizde bir azalacak ve bu durum da bütçeye çok önemli katkılar sunacaktır. Ancak bu odanın kapısının kapalı tutulması ve mümkün ise kapının altından gelecek olan soğuğa karşı sünger ya da benzeri bir cisim ile kapının altının kapatılması son derece yararlı bir uygulama olacaktır.

Doğalgaz İsrafına Karşı Perdeleri Dikkatli Kullanın

Doğalgaz israfına yol açan daha pek çok neden mevcuttur ki bu nedenlerden bir tanesi de peteklerin üzerinin uygun olmayan şekilde perde ve benzeri cisimler ile kapatılmış olmasıdır. Unutulmaması gerekir ki ısı yukarı doğru hareket eder. Şu halde de ısının hareketi engellenmiş olacak ve petek neredeyse boşuna çalışmış kabul edilecektir. Şüphesiz ki peteğin üzerinden bu gibi engellerin kaldırılması çok büyük önem taşır.

Güneşe Öncelik Tanıyın

Pek çok kez doğal ısıtıcılara öncelik tanımada da yarar vardır. İşte bu bağlamda muhakkak kış aylarındaki güneşli günlerde odaların perdelerinin açılması icap edecektir. Bu sayede çok daha kolay bir şekilde odanın ısınması sağlanacak, yakıtın da belirli oranda azaltılması söz konusu olabilecektir. Güneşin odayı ısıtması pek çok yakıttan çok daha kolay gerçekleşecek bir durum olarak bilinir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et