Anasayfa » Püf Noktaları » Klima » Doğru Klima Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Klima Nasıl Kullanılmalıdır, Klimada Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır.

Doğru Klima Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde bir çok ev ve iş yerinde iklimlendirme cihazları olan klimalar aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Hatta son yıllarda evlerde birden fazla klima kullanılmaktadır. Ege merkez servis olarak klimanızı kullanırken nasıl daha az enerji sarf ederek klimanızdan nasıl daha fazla verim alabileceğinizi listeledik.

Geceleri Klimanızı Düşük Seviyede Kullanın.

Geceleri klimanızı düşük ayarda bırakın, vücudunuzun uyurken sabit bir serinliğe ihtiyacı olmadığını unutmamanız gerekir. Eğer ki zaman ayarlı bir klimanız var ise klimanızın açılış kapanış saatlerini belirtmekte sizin için bir çözüm olabilir.

Hava Kaybını Engelleyin.

Her ne kadar yalıtım kavramı anlık çözümlerle zor olsa da yalıtımı iyi yapılmış evlerin ve iş yerlerinin ısıyı daha fazla hapsettiği bilinmektedir. Anlık olarak bir yalıtım sağlamanız mümkün olmasa da havanın çıkabileceği pencere v.b alanları iyice kapattığınızdan emin olabilirsiniz, lastikleri eskimiş cam ve pencereleriniz için çözüm üretmenizde de fayda olacaktır. Aynı zamanda güneş alan alanların perde ya da güneş ışınlarını geçirmeyen malzemeler ile kaplanması klima kullanırken enerji kaybınızı indirecektir.

Klima Bakımı.

Periyodik Klima bakımının düzenli olarak yapılması klimalarınızın daha verimli ve maksimum performansta çalışmasını sağlayacaktır. Yetkili servisler ve üreticiler yılda en az 2 defa klima bakımı yapılmasını tavsiye etmektedir. Klima bakımında klimanızın filtreleri ve iç aksamları iyi bir şekilde temizlenmesi, klimanızın soğutucu akışkanı (gazı) kontrol edilmelidir. izmir’de ikamet eden klima kullanıcıları izmir Klima Servisi sayfasını ziyaret ederek klima bakımlarını profesyonel bir şekilde yaptırabilirler.

Doğru Konumlandırılmış Klima

Klimanızdan maksimum düzeyde performans almak için klimanızın doğru konumlandırılmış, yani doğru yere montajının yapılmış olması gerekmektedir. Unutmamanız gerekir ki gelişigüzel montajı yapılmış klimalar odanızın havasını değiştiremeyeceği gibi fazla enerji sarfiyatı saplayacaktır.

En Uygun BTU

Türkçe’si İngiliz ısı birimi olan British thermal unit sözcüklerinin kısaltılmış hali olan BTU, bir klima satın alırken en çok dikkat etmeniz gereken konuların başında gelmektedir. Klima alacağınız bir alan için uygun BTU hacminden düşük ya da büyük klima almanız size avantaj değil dezavantaj sağlayacaktır. Herhangi bir klima satın almadan önce mutlaka bir klima servisinden klima keşfi yapmasını isteyiniz.

Aydınlatmanızı Ayarlayın

Dışarıdan gelen güneş ışınları kadar içeride sağlanan ışıkta klimalar için önem sağlamaktadır. Kışın evinizde ya da iş yerinizde ışıklar ısınmanıza yardımcı olurken, yazın klimanız serinletme konumundayken sürekli olarak klimanızın fazla çalışmasına sebep olacaktır.

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et