Anasayfa » Püf Noktaları » Fırın » Fırınım Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

Fırınım Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

Sağlıklı yemekleri pişirmek için kullandığınız elektrikli ev aletlerinden olan fırınınız çalışmadığında ne yapmalısınız?

Bazen ortada hiçbir arıza belirtisi yokken fırınınız çalışmayabilir, fırınınızın çalışmaması, ısıtmamasının altında yatan sebepleri şunlardan biri olabilir:

  • Fırınınızda elektrik iletimi sağlanmıyor olabilir, elektrik akışını kontrol edin.
  • Eğer elektrik akışı sağlanıyor ise sıcaklık ve özellik ayarlarını tekrar gözden geçirerek yeniden çalıştırmayı deneyin.

Fırınınızın ışıkları yanmıyor ise;

  • Öncelikle cihazın prize takılı olup olmadığını kontrol edin. Eğer cihaz prize takılı ise bu durum elektrik aksamındaki bir arızadan meydana geliyor olabilir. Başka bir elektrikli cihazı aynı prizde deneyerek prizin arızalı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer prizde arıza varsa uzman bir elektrik tesisatçısının yardımına ihtiyacınız olacaktır.

Fırınınızın saat ayarında sorun varsa;

  • Yaşanan elektrik kesintileri cihazınızın kendisine sıfırlanmasına sebebiyet verir. Böyle durumlarda yeniden saat ayarı yaparak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Fırın ayarları doğru değilse;

  • Fırınınızın saat ayarlarını ve program ayarlarını yapmanız gerekecektir. Fırınınızı marka ve modelini göre ayar talimatlarına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Artı eksi tuşları ile saat ayarını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Program ayarlarında ise düğmelerden biri dahi kapalı konumda olursa fırınınız çalışmaz. Pişireceğiniz yemeğe uygun olan sıcaklık ve programı belirleyerek fırın ayarlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Fırın Arızaları ve Çözümler

Fırın arızaları olarak ocak gözünün alev almaması, alt üst kısım eşit pişirmeme problemi, iç aydınlatma lambasının yanmaması, düzensiz ısı akışı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Teknik servis yardımı almadan önce elektrik akımının olup olmadığını kontrol etmelisiniz, program ayarlarının yapılıp yapılmadığını kontrol ederek sorunu gideremediyseniz daha sonra teknik servis yardımı alabilirsiniz.

Fırın Neden Çalışmaz?

Fırınınızın çalışmaması yanlış programlama ya da kullanıcı hatası kaynaklı olabilecekken, tamamen teknik arıza dolayısıyla da çalışmıyor olabilir.

Fırınların işleyiş mantalitesi bir programlama dahilinde gerçekleştiğinden, eğer programlamayı doğru yapmazsanız cihaz istediğiniz performansta çalışmayacaktır.

Ani elektrik kesintileri elektronik cihazların kendilerini sıfırlamalarına sebebiyet verir, elektrik akışı tekrar sağlandığında eğer ayar yapmazsanız fırınınız çalışmayacaktır.

Fırınınızın belli özelliklerinin çalışması, belli özelliklerinin çalışmaması teknik arıza nedeniyle ortaya çıkarken tamamen çalışmaması kullanıcı hatasına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.

Teknik servisi aramadan önce genel kontrolleri yapmanız sizin için faydalı olacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et