Anasayfa » Genel » ikiz Tanklı Termosifon Nedir

ikiz Tanklı Termosifon Nedir

Bu Yazıda Neler Var ?

ikiz Tanlı Termosifon Nedir

Rezistans nedir sorunusun kısaca cevabı, içerisinde bulunan direnç telleri sayesinde elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren parçalara verilen isimdir diyebiliriz. Rezistansın yüksek ısılara direnç göstermekte ve içerisinde krom, demir, alüminyum ve nikel alaşımları bulunmaktadır. Termosifonlarda ki görevi elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirerek depoda bulunan soğuk suyu bizim ayarladığımız sıcaklığa getirmek ve bizlere ihtiyaç anında sıcak su sağlamaya yardım etmektir. Rezistanslar termosifonlar da genel olarak tek olarak bulunmaktadır fakat bazı termosifon üreticileri rezistansların sayısını arttırarak bizlere zamandan tasarruf sağlamayı hedeflemişlerdir. Çift Rezistanslı termosifonlar soğuk suyu daha kısa bir zamanda istediğimiz sıcaklığa getirerek bizlere zamandan tasarruf sağlamaktadır.  Çift Rezistanslı Termosifonlarda rezistanslardan birisi arıza yaptığında her iki rezistansın birden değişmesi tavsiye edilmekedir. Günümüzde çift rezistanslı termosifonları genellikle Termodinamik markası üretmektedir.

Termosifon Rezistans ve Termosifon Anot

ikiz Tank Nedir

ikiz Tank türü termosifonlar son yıllarda ülkemizde de aktif olarak kullanılmaktadır. Bu termosifonları üreten şu anda çok fazla marka bulunmamaktadır. Ülkemizde Termodinamik firması ikiz tanklı kazanların satışını yapmaktadır. ikiz tanklı termosifonlar verimlilik açısından minimum 60 litre olarak üretilmektedir.

ikiz tank termosifonlarda soğuk su tank içerisine ısıtmanın ağırlıklı olduğu kazandan değil 2. kazandan giriş yapmaktadır. Sıcak su ise aktif olarak ısınan tanktan kullanım alanına gönderilmektedir. Soğuk su sıcak suya daha geç karışarak sıcak suyun daha yavaş soğuması sağlanmaktadır. ikiz tanklı termosifonlar tek kazan termosifonlara göre daha fazla verimli çalışmayı hedeflemektedir.

Termodinamik markasına ait ikiz Tanklı Termosifon Görseli

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*