Anasayfa » Genel » Klima Gazının Bittiğini Nasıl Anlarız?
Klima Gaz Basınç Görseli

Klima Gazının Bittiğini Nasıl Anlarız?

Klima gazının nasıl bittiğini anlatmadan önce ilk olarak belirtmek gerekiyor ki her klima arızalandığında klima gazının bittiğini düşünmek doğru değildir. Zira klimada farklı bazı arızalar meydana gelmiş olabileceğinden her arıza durumunda gazın bittiğini düşünmek yanlış olacaktır. Tamda bu noktada peki o zaman klima gazının bittiğini nasıl anlarız? diye düşünebilirsiniz.

Klima Gazının Bittiğinin Anlaşılması

Klima gazının bittiğini anlayabilmek için çeşit çeşit yöntemler mevcuttur. Evde ya da iş yerinde gazın bittiğini anlayabilmek için bir takım işlemler yapabilirsiniz. Yine uyarı niteliğinde belirtmek gerekiyor ki klima gazının dolum işlemi uzman kişilerden oluşan bir klima servisi tarafından yapılmalıdır. Klima gazının bittiğini anlayabilmek için klima çalışır haldeyken klimanın dış ünitesini kontrol ediniz. Dış ünitede yer almakta olan daha ince olan boruya bakınız. Boruya baktığınız esnada eğer bir buzlanma veya karlanma görüyorsanız bir sorun var demektir. Klimada buzlanma veya karlanma olması demek klima gazının eksildiği anlamına gelebilmektedir. Klima gazı sürekli bitmez yani seneler boyunca dayanabilir.

Klima Gazı Neden Biter?

Eğer sizde klimanızı çok uzun süredir kullanmaktaysanız ve klimanızın soğutmasında ya da ısıtmasında bir düşme seziyorsanız ve bundan şikayetçiyseniz klima gazınızı kontrol etmenizde fayda olacaktır. Eğer klima bakımınızı belli aralıklarla yapmıyorsanız bu yanlıştır. Çünkü senelik olarak klima bakımınızı yaptırmanız gerekmekle beraber her bakımda klima gazı kontrol edilmelidir. Klima gazının bitmesi bazı çeşitli sebeplere bağlı olabilir. Klima borularında meydana gelen kaçaklar, klima kaçakları, basınç borusunun sızdırması veya çatlaması gibi. Eğer sizin de klima gazınız sürekli bitip tükeniyorsa bu kaçakları kontrol altına almanız ve tamir ettirmeniz gerekmektedir.

Klima Gazı Dolum Fiyatı

Klima gazlarının dolum fiyatları klima tipine göre değişkenlik göstermektedir. Hatta klimada kullanılmakta olan gaz türüne göre de değişiklik gösterebilir. Bu doğrultuda ilk olarak kullanmış olduğunuz klima tipinin ve klimada kullanılmakta olan gaz çeşidinin analiz edilip belirlenmesi ve bu doğrultuda klimanın özellik ve niteliklerine göre bir fiyat belirlenmesi gerekmektedir. Klima gaz dolum fiyatları klimanın kaç bar gaz aldığına göre ve kullanılacak gazın türüne göre değişmektedir. Klimalarda genel olarak R32, R410a, ve R22 gaz türleri kullanılmaktadır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et