Anasayfa » Genel » Klima Montajı Nasıl Yapılmalıdır?

Klima Montajı Nasıl Yapılmalıdır?

Daha çok yaz aylarında ihtiyaç duyulsa da yılın her mevsimi kullanılabilir olan klimaların montaj işlemleri birçok hususlardan meydana gelmektedir. Bundan dolayı iç ünite ve dış ünite montaj işlemlerinin çok daha iyi bir şekilde yapılabilmesi için profesyonel yardım şarttır. Firmamız aracılığıyla klima montaj işlemlerinizi yaptırabilir, uygun fiyat seçeneklerimizden faydalanabilirsiniz. Uzun yıllar sorunsuz bir şekilde klima kullanım imkanını da zahmetsiz bir şekilde elde edebilirsiniz.

Klima işlemlerinde öncelikli olarak iç ünite montajında birtakım işlemler gerekmektedir. Ön bölümde ya da arkasında hiçbir nesne olmaması önem taşırken ocak, fırın ya da petek gibi ısı üreten ürünlerin yakınlarında bulunmamalıdır. Hava akışının mutlak olduğu bir yere yapılacak iç ünite montajı çok daha sağlıklı olacaktır.

Klima Montajında Püf Noktalar Neler?

Montaj işleminin yapılacağı yerin belirlenmesinin ardından planlı bir çalışma her zaman için çok daha isabetli olacaktır. Mutlaka hava akışının olduğu ve arkası boş bir alanda iç ünite montajı yapılması gerekirken düz bir zemin üzerine düz gelecek şekilde montaj yapılmalıdır. Ekiplerimizin işlemleri bu püf noktaya uygun olduğu için çalışma sırasında gürültü çıkması söz konusu olmamaktadır. Ayrıca soğuk konumdaki çalışma sırasında olası bir eğiklik nedeniyle su akıtması da ihtimal dahilindedir. Bundan dolayı mutlak düz bir zeminde işlemler yapılmalıdır. Montaj sırasında sağ ve sol bölümlerde minimum 5 cm boşluk da olmalıdır. Camlara ya da balkon kapısına yakın olması ise hava akışlarından olumsuz etkilenmesini beraberinde getirecektir. Bundan dolayı daha üst ve kenar kısımlarda montaj yapılması uygun olur. Dış üniteyle bağlantıyı sağlamak için açılacak deliğin boyutu en az 8 cm olmalıdır. Böylelikle hem bakır borularla sinyal kabloları hem de su gideri sağlayan hortumlar geçilebilir. Bakır borunun 3 metreden uzun olması gerekebilirken dış üniteyle yakın olması da pratik kullanımı beraberinde getirmektedir.

Dış Ünite Montajında Nelere Dikkat Edilmeli?

Baca ya da benzer sıcaklık kaynaklarına yakın alanlarda klima dış ünitenin montajı yapılmamalıdır. Ayrıca doğrudan güneş ışığı alması da beraberinde bazı problemleri getirebilir. Bunun için daha gölge bir alanda montajın yapılması doğru olacaktır. Buna ilave olarak çiçek, ağaç, saksı ya da farklı unsurlara yakın olmaması da gerekir. Çünkü aksi durumda fanın hızlı dönmesiyle zararlar ortaya çıkabilmektedir.

Dış Ünite Montajı Nasıl Olur?

Dış ünite montajlarında askı aparatlarının çok iyi bir şekilde oturtturulması da rüzgarlarda devrilmesini ortadan kaldıracaktır. Ekiplerimiz tarafından askı aparatları güvenli bir şekilde yerleştirilir, dış ünite düz ve sabit olacak şekilde montajlanır. Herhangi bir olumsuz hava koşulundan etkilenmesi de ihtimal dahilinde olmamaktadır. Sonrasında dış ünite kontrol paneli bölümündeki kapak açılarak elektrik bağlantıları yapılmaktadır. Belirtilen numaralara göre bağlantı sağlanırken kapak kapatılarak klima çalıştırılmaktadır.

Klima Montaj Sonrası Kullanımı Nasıl Başlar?

Klima, iç ve dış ünitelerin birbiri arasındaki bağlantının kurulması yapıldıktan sonra kumanda kontrolü ile çalıştırılmaktadır. Tüm unsurların doğru bir şekilde çalıştığı ekiplerimiz tarafından incelenir. Bununla birlikte çok uzun yıllar problemsiz bir şekilde klima kullanımı için periyodik olarak bakımları da yaptırılmalıdır. Ekiplerimiz klima bakımlarının da söz sahibi olurken çok kısa zaman diliminde tüm işlemleri sağlamaktayız.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et