Anasayfa » Arıza Çözümleri » Klima Motorundan Çok Ses Geliyorsa Ne Yapmalısınız?
Klimanın dış ünitesinden ses geldiğinde neler yapılmalıdır ?

Klima Motorundan Çok Ses Geliyorsa Ne Yapmalısınız?

Hava durumuna göre çalıştırılan klimaların motorlarından ses gelmesi olağan bir durumdur fakat bu ses çok fazla ise bir problem olabilir. Klimanın motoru klima çalıştırıldığı zaman devreye girer ve klima kapatıldığı zaman otomatik olarak kapanır. Belirli seviyede çıkan seste bir sorun yoktur fakat ses yüksek ise bazı önlemleri almak gerekir. Peki, klima motorundan çok ses geliyorsa ne yapmalısınız? Klima çalışırken motordan olağan dışı boyutta sesler geliyorsa ya klimada ya da motorda bir sorun vardır.

Klima Motorundaki Ses İçin Ne Yapmak Gerekir?

Çok fazla ses çıkaran motoru kontrol etmek gerekir bunun için çalışan klimanın kapatılması lazımdır. Klimanın kapatılmasının ardından motorun içinin kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekir. Klimanın motorundaki fanlara dikkat edilmeli ve zarar görmüşlerse motorun kapağının çıkarılması gerekir. Motor iyice temizlenmelidir fakat bu temizlik su kullanarak yapılmamalıdır. Motorun silinmesi ve içerisinde bulunan pisliklerin çıkarılması gerekir. Tüm bunlar yapıldıktan sonra motordan hala ses geliyorsa bir klima tamircisine başvurmak ve ondan yardım almak gereklidir. Bu temizlikler işe yaramıyorsa bir elektrik problemi olma ihtimali çok yüksektir. Bu yüzden bir tamirci çağırmak daha iyi olacaktır.

Klima Motorundaki Sesin Fazla Olmasının Nedenleri Nelerdir?

Klima motorundan çok fazla ses geliyorsa motorun perdeleri arasından bir şey girmiş olma ihtimali yüksektir. Bununla beraber çok fazla çalıştırılan klima motorları bazen çok fazla ses çıkarabilirler, motorun içinde bulunan fanların zarar görmesi de ses çıkarmasının sebeplerindendir. Motordan çıkan sesler, hem klimanın hem de motorun fazla yorulduğu anlamına gelebilir bu yüzden klimayı gün boyu çalıştırmak yanlış olacaktır. Motordaki fanların sıcak nedeniyle şekil değiştirmesi mümkündür ve bu ses çıkmasına sebep olabilir.

Klima Motoru Nasıl Temizlenmelidir?

Klima motoru elektrik ile çalışan bir sistem üzerine kuruludur bu sebeple klima motorunun içerisine su dökmek, motora zarar verici sıvılar dökmek motorun bozulmasına neden olur. Bu sebeple klima motoru temizlenirken, bir bezden yardım almak daha doğru olacaktır. Klima motorunun içerisi bez yardımıyla dikkatli bir şekilde silinmelidir. Bunun yanında içerisinde bulunan pislikler temizlenmek istendiği zaman bir elektrik süpürgesinden yardım alınabilir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et