Anasayfa » Genel » Klima Şalteri Attırıyor Neden?
Klima Sigorta Attırma
Klima Neden Sigorta Attırır ? Klima Şalter Attırma Sebepleri Nelerdir ?

Klima Şalteri Attırıyor Neden?

Klimalar, yaşam kalitemizi arttırmak için tasarlanmış elektronik cihazların başında gelir. Yazın sıcaklarda ortamı serin tutmak, kışın sıcak hava vermek ya da bulunduğumuz havanın temizlenmesini sağlamak için kullandığımız klimalar çeşitli sebeplerden dolayı arızalanabilir ve bu arızalar kendini farklı şekilde gösterir. Klimanın şalterleri attırması da çokça yaşanan problemlerdendir. Bu yüzden birçok klima kullanıcısı klima şalteri attırıyor neden sorusunu araştırmaktadır.

Klimanın Şalteri Attırma Nedenleri

Klimaların şalteri attırma nedenleri birçok faktöre dayanabilir. Klima sistemi kurulma esnasında montajının yapılması oldukça önemlidir. Klima montajı, klimaların sorunsuz ve iyi çalışması için önemli prosedürlerin başında gelir. Montajı doğru yapılmayan klimalarda, arızalar meydana gelebilir. Aynı zamanda montaj işlemleri sürecinde elektrik tesisatlarının da özenli ve dikkatli yapılması gerekir. Uygun besleme kabloları seçilmeli muhtemel arızaları engelleyecektir. Besleme kablolarında kısa devre olması durumunda klimalar şalteri attırır. Klimalar olduğu mekanlarda topraklamanın yeterince yapılmamış olması da şalteri attırabileceği gibi fan motorunda kısa devre oluşması, ekovatlarda meydana gelen sorunlar da şalteri attırmaktadır.

Klimanın Diğer Şalteri Attırma Nedenleri

Klimanın elektrik taşıyan kablolarının bağlantılı olduğu istasyonlar meydana gelebilecek herhangi bir arıza şalter attırmaya neden olabilir. Böyle bir durumda arızayı gidermek ve sorunu ortadan kaldırmak için yapılması gereken şey, akım taşımını sağlayan kablolarda gerekli tetkik ve kontrolleri sağlayarak bağlantı istasyonlarından çıkan kabloları yerine takmaktır. Bu işlemden sonra arızalı kablolar var ise değiştirilip yeniden yerine takılmalıdır. Klimalarda şalterleri attırmaya iten diğer faktörlerden biri ise fan motorunun dişlilerinde ve sargılarında ortaya çıkan sorundur. Eğer ki böyle bir durum söz konusu ise fan motorunun tamamen değişmesi gerekir.

Klima Şalterleri Attırıyor ise Ne Yapmalıyım?

Eğer ki kullanmış olduğunuz klima şalterlerinizin atmasına neden oluyorsa öncelikli olarak yapmanız gereken işlem derhal yetkili servise konu hakkında bilgi vermek olmalıdır. Aksi bir durumda tecrübeniz olmadığı halde klimaya müdahale etmeniz durumunda elektrik kaçağı ortaya çıkabilir ya da klimadaki sorun daha büyük problemlere yol açabilir. Böylesi bir durumun ortadan kaldırılması için uzman bir teknik servisten yardım almanız yararınıza olacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et