Anasayfa » Genel » Klimadan Ses Geliyorsa Ne Yapmalısınız?

Klimadan Ses Geliyorsa Ne Yapmalısınız?

Klimalar iç ortamda bulunan havanın filtre edilmesini sağlayan, yaz aylarında ise serinleten, kış aylarında ortam sıcaklığını arttıran, elektrik yardımı ile çalışan cihazlara verilen isimdir. İnsan yaşamını oldukça kolaylaştıran klimalar, yaygın olarak günümüzde kullanılmaktadır. Çoğunlukla klimanın çalışma sesi kişiler tarafından hiç anlaşılmamasına rağmen, bazı sorunlardan dolayı klimalar sesli çalışabilir. Klimadan ses geliyorsa ne yapmalısınız sorusuna yanıt bulabilmek için aşağıdaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Klimanın Ses Çıkarmasına Neden Olan Durumlar

Servis tarafından klimaların montajının çok iyi ve doğru bir şekilde yapılması gerekir. Klimaları oluşturan iç ve dış ünitelerin doğru bir şekilde montajlarının yapılması gerekir. Eğer montajlar doğru bir şekilde yapılmaz ise klima sesli çalışır.

Klima montajı sırasında iç ve dış ünitelerin kapakları uygun bir şekilde yerleştirilmelidir. Kapakların doğru bir şekilde yerleştirildiğinden emin olunması gerekir. Aksi halde kapakların yanlış bir şekilde yerleştirilmesinden dolayı klima sesli bir şekilde çalışmaktadır.

Takoz lastiği, dış ünitede bulunur. Takoz lastiği klimanın sesli çalışmasını engelleyen bir faktördür. Eğer klima sesli çalışıyor ise dış ünitede bulunan takoz lastiğinin olup, olmadığını kontrol etmelisiniz.

Klimada bulunan fan kanatlarının birbirine çarpması ve sürtünmesi ile klima yine sesli çalışır. Fan kanatlarının birbirine sürtünmemesi, klimanın sesli çalışmasını engelleyecektir.

Dış ünitede bulunan motorunun yağ kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerekir. Eğer motor yağında problem oluşursa klima sesli olarak çalışacaktır.

Klimanın gaz şarjı çok fazla yapılırsa klima sesli çalışır. Fazla gazın servis tarafından boşaltılması gerekir.

Yukarıda açıklamalarını yaptığımız tüm detaylar incelenmeli ve gerekli olduğu durumlarda mutlaka servis hizmeti alınması gerekir.

Klimalarda Yıllık Bakım

Klimaların düzenli olarak yıllık bakımlarının mutlaka servis tarafından yapılması gerekir. Yıllık bakımlarının düzenli olarak yapılması klimanın ömrünü uzatır ve problem çıkma olasılığını düşürür. Bakımlarının yapılmaması klimanın sesli çalışmasına ve sorunların çıkmasına sebep olacaktır.

Servis Hizmeti

Klimaların sesli çalışmasının yanı sıra yıllık bakımlarının da servis tarafından yapılması gerekir. Aynı zamanda ısıtmama ve soğutmama problemlerinde servis hizmeti almanız gerekir. Nakliye ve montajdan kaynaklı problemlerde servis hizmeti alınarak, problemler çözülür.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et