Anasayfa » Püf Noktaları » Klima » Klimanın Kötü Koku Yaymasının Sebebi Nedir?

Klimanın Kötü Koku Yaymasının Sebebi Nedir?

Birçok ev ve iş yerlerinde kullanılan klimalar serinleme amacı ile çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında serinleme amacı ile kullanılan en etkili elektronik araçlar olmaktadır. Düzenli bakım ve doğru kullanım sonucu çok uzun yıllar sorunsuz olarak kullanmanız mümkün olmaktadır. Doğru kullanılmadığı takdirde klimanız birçok soruna neden olabilir. Bunların başında ise kötü koku geliyor. Klimanın kötü koku yaymasının sebebi nedir? Sorusunu kullanıcıların hemen hemen hepsi merak ediyor. Araçlarınız da dâhil olmaz üzere pek çok ortamda kullanılan klimalar kötü koku yaymasının pek çok sebebi olabilir.

Düzenli Olarak Temizlememe

Klimanın kötü koku yaymasının sebebi iç ünite dediğimiz metal kısımdır. Bu kısımda soğutma yapıldığı esnada su birikir, aynı zamanda iç ünite fanın da ıslanma meydana gelir. Bu durum hemen hemen tüm klimalarda yaşanır. Klimanın çalıştığı esnada ortamda bulunan tüm tozları kaldırıp klima fanına yapışmasına neden olur. Bu şekilde de klimada küflenme meydana gelebilir. Oluşan bakteri birikimi sonucu bir süre sonra klimadan kötü kokular yayılmasına sebep olur. Bu durumun oluşmaması için ise düzenli olarak klima temizliği yapmanız gerekir.

Klima Kanalları Tıkanması

Klima dış ve iç ünitede su boruları bulunur. Bu kanallar ile devir daim işlemi gerçekleşir. Bir süre sonra bu kanallara kir ve toz birikmeye başlayarak tozdan tıkanır ve su birikimi oluşur. Oluşan su birikintisi de yosun, kir ve bakteri için uygun ortam hazırlar. Buda bir süre sonra kötü kokuların yayılmasına neden olur. Bunun önüne geçmek için sürekli olarak klimanızı temizlemeli ve doru şekilde kullanmalısınız.

Klimayı Doğru Kullanın

Klimalar elektronik olması nedeni ile oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Kullanım önerilerine uyulmaması halinde sorunlar yaşayabileceğiz gibi ömrünü de kısaltabilirsiniz. Klimayı doğru şekilde kullanamama içinde koku oluşmasına da sebep olabilir. Doğru şekilde kullanmak için kullanım talimatlarına uymanız ve her yıl düzenli olarak bakımını yaptırmanız gerekir. İçinde bulunan filtreyi süresi dolunca değiştirmeniz ve dengeleme seviyesinde çalıştırmak için bazen fan durumunda çalıştırmanız gerekir.

izmir Klima Temizliği

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et