Anasayfa » Arıza Çözümleri » Kombi Anakartı Nedir ?

Kombi Anakartı Nedir ?

Kombi anakartı, kombinin içerisinde bulunan tüm aksamların yönetildiği bir elektronik karttır. Kombi ana kartı kombi içerisinde bulunan tüm aksamların birbiriyle uyumlu çalışmasını ve gönderilen sinyaller ile bu parçaların ne zaman devreye girip ne zaman devreden çıkacağını belirler. Aynı zamanda kombi anakartı bu parçaların senkronize çalışması için sürekli olarak sensörlerden geri bildirim alır. Anakart kombi üzerinde bir parça arızalandığında üretici tarafından belirtilen arıza kodunu ekranda belirtir ya da kombi üzerindeki belirli ışıkları yakarak kullanıcıyı ilgili parçanın arızasıyla ilgili bilgilendirir. Kombi Anakartı kombi elektronik kartı olarak ta geçmektedir.

Kombi Anakart Arızası

Kombilerin içerisindeki parçalar arızalanabileceği gibi çoğu zaman kombinin anakartı da arızalanabilir. Belirli anakart arızalarında kombi anakart arızasını kullanıcıya bildirebileceği gibi, arıza durumuna bağlı olarak kombi arıza işareti vermeyebilir. Örneğin yüksek voltaj gelmiş kombilerde kombi anakart arızası kombi ekranından anlaşılmayacağı gibi genellikle kombi ekranınız hiç çalışmayacaktır.

Kombi Anakart işlemci Sembolik Görsel

Kombi Anakartı Tamir Edilir mi ?

Kombinin içerisinde bulunan birçok parça gibi kombi anakartı da tamir edilebilir. Kombi anakart tamiri için öncelikle kombi anakartının incelenmesi gerekmektedir. Çoğu zaman kombi anakart tamiri mümkün olsa da onarım maliyeti yeni kart fiyatını geçeceği durumlarda yeni kombi anakartı alınması tavsiye edilmektedir.

Kombi Anakart Tamiri Ne Kadar Tutar

Kombi anakart tamiri fiyatı tamamen kombinin modeline göre ve kombi anakartının üzerinde bulunan bileşenlerin hangisinin arıza yaptığına göre değişkenlik gösterir. Her kombi anakart tamiri fiyatı birbirinden farklı çıkabilir. Genellikle kombi üzerindeki besleme devrelerinin onarım fiyatı daha düşük miktarlarda tutarken işlemci gibi daha yüksek fiyatlı bileşenlerin değişim fiyatı daha yüksek olabilmektedir.

Kombi Anakart Değişimi

Kombi anakart arızalarında kombi anakartı tamir edilebileceği gibi, kombi anakartının değişimi de bir diğer çözüm yoludur. Kombi anakart değişiminin, kombi anakart tamirine göre daha yüksek fiyatlar tutacağı unutulmamalıdır. Belirli marka ve model kombilerde anakart değişimi her zaman çözüm olmayabilir. Anakart değişimi yapılırken kombinizin modeline bağlı olarak eğer ki tümleşik bir ekran kartı yok ise ekran kartının da değişimi gerekebilir. Ya da servisler tarafından eski ekran kartınız yeni ekran kartına tanıtılmalıdır. Aksi taktirde anakartınız çalışmayacağı gibi tekrardan anakartınızın bozulması da söz konusu olabilir.

Yeni Kombi Anakart Fiyatı Ne Kadar

Kombi anakart fiyatları her kombiye ve bu kombilerin modeline göre değişkenlik gösterebilir. Kombi anakart fiyatları belirlenirken kombinin üretim yılı, kombinin modeli, kombinin markası hatta belirli durumlarda kombinin üzerindeki anakart modeli bile fiyatı etkileyen faktörlerden bir tanesidir. izmir’de kombi onarımı ve kombi anakart onarımı için izmir kombi servisi ile iletişime geçebilir. Profesyonel kombi servis hizmeti alabilirsiniz.

Kombi Anakart Arızası Nasıl Anlaşılır

Eğer ki kombi anakartınız arıza kodu veremeyecek kadar arızalanmadıysa genellikle elektronik kart arızasını kombi ekranınızda görebilirsiniz. Kombi anakartlarının en çok bozulma sebebi yüksek voltaj ve düşük voltaj arızalarıdır. Kombi anakartları genellikle 230 volt’a kadar direnç sağlayabilmektedir. 230 volt’un üzerinde gelen elektrik voltajlarında kombi kartları genellikle yanabilmekte ya da arızalanabilmektedir. Örneğin kombi ekranınız hiç çalışmıyor ya da kombi ekranınızda hiçbir ışık yanmıyor ise bu genellikle bir kombi anakart arızasıdır. Kombiniz hiçbir şekilde verdiğiniz komutları algılamıyor yani devreye girmiyor ise yine bir kombi anakart arızasından bahsetmek söz konusudur.

Örneğin Viessmann kombilerde FD arıza kodu bir anakart arızasıdır.

Vaillant kombilerde ise anakart arızası genellikle F33 koduyla belirtilmektedir.

Örnek Anakart Görselleri

Viessmann Kombi Vitopend 100 Modeli Anakartı

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et