Anasayfa » Püf Noktaları » Kombi » Kombi iyonizasyon Elektrodu Nedir ?

Kombi iyonizasyon Elektrodu Nedir ?

Kombi İyonizasyon Elektrodu Nedir?

Kapladıkları yerin az olması ve kullanımının pratik olması dolayısıyla kombi, insanların evlerde ya da bazı işyerlerinde kullandıkları, doğalgaz kullanımı ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılayabildikleri ısıtma cihazlarıdır. Günlük hayatımızda ciddi manada kolaylıklar sağlasa da, zaman zaman yapısında akıllı sistemleri ve akıllı kartları barındıran kombi de arızalanabilmektedir. Genel olarak kombi arızaları ateşleme arızalarından kaynaklanan sorunlardan meydana gelir. Kombi İyonizasyon Elektrodu bu arızaların kaynaklanmasında başrolü üstlenmiş olabilir.

Kombi İyonizasyon Elektrodu:  Kombi içerisinde yer alan ateşleme sistemleri ile bağlantılı çalışmaya elverişli olan bir parçadır. Kısaca kombi ateşleme yaptığında alevi hissederek kombinin anakartına ileten en önemli elemanlardan bir tanesidir.

Kombi İyonizasyon Elektrodu Ne İşe Yarar?

Çalışma prensibi ise, yanma haznesinde kombinin açılması ile birlikte oluşan alevin algılanmasıyla başlar. Kombinin çalıştığı andan itibaren yanma haznesinde meydana gelen alevi algılayan İyonizasyon Elektrodu, alevin durumunu elektronik karta iletir. Kombinin açılması sonucu çakmakların çalışması sağlandığından yanma işlemi gerçekleşir. İşlemin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini algılayan İyonizasyon Elektrodu akıllı karta göndermiş olduğu alev algılama sinyali sayesinde çakmakların çalışması durdurulur. Ardından yapılan işlem ise, oluşan alevin sürekliliğini korumaktır.  Bu işlemi beraber bir çalışma ile sürdürmeye çalışan yanma haznesinin içerisinde iki adet parça bulunur. Bu iki parçadan birisinin adı ateşleme elektrodu, diğerinin adı ise iyonizasyon elektrodudur. Fiziki görünüm itibari ile, bu iki parça birbirine benzemektedir. Parçaların hangisinin ateşleme elektrodu, hangisinin iyonizasyon elektrodu olduğunu anlamanın birkaç yolu bulunmaktadır.

Parçaların Ateşleme Elektrodu ya da İyonizasyon Elektrodu Olduğunu Nasıl Anlarım?

Kombi içerisindeki benzer parçaların birbirlerinden ayırt edilmesinin birkaç yolu olsa da bu gibi arızaların yetkili teknik servis tarafından yapılmasını önermekteyiz. Fakat kombinizde bir arıza mevcut ve bu arıza sonucunda ateşleme elektrodu ve iyonizasyon elektrodunu kontrol etmek istiyorsanız;

  • Öncelikle Kabloları takip edebilirsiniz. ( Herhangi bir arıza durumunda kombinin ön kapağını açtığınızda yanma haznesinde bulunan parçanın ne olduğunu anlayabilmek için kabloları takip edebilirsiniz. Ateşleme elektrodunun kabloları, ateşleme trafosuna gider. İyonizasyon elektrodunun kablosu ise, kombi içerisinde bulunan cihaz kartına gider.)
  • Kombinin yanma haznesini görebilecek şekilde ön kapağını açınız. Ardından ön kapak açıkken yanma haznesi üzerinde bulunan iki adet parçayı gözlemleyin. Bu iki parçayı gözlemlerken kombinizi çalıştırın. Kombi çalıştığı esnada kıvılcım çıkaran parça ateşleme elektrodudur. Diğer parça ise İyonizasyon Elektrodudur.
Demirdöküm Kombi iyonizasyon Elektrodu

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et