Anasayfa » Genel » Oda Termostatı Nasıl Kullanılmalıdır?

Oda Termostatı Nasıl Kullanılmalıdır?

Oda Termostatı Ne işe Yarar?

Kombi ve ısıtma cihazları için kullanılan oda termostatı, odanızın ısı sıcaklığını istediğiniz dereceye uzaktan kumanda yardımı ile bağlantı kurarak rahatlıkla ayarlamanızı sağlar. Oda termostatın görevi odanın sıcaklığı istediğiniz dereceye geldiğinde sıcaklığı sabit tutmak ve kombinin fazla çalışmasını engellemektir. Oda termostatı alıcı ve verici olmak üzere iki cihazın birleşiminden oluşur. Öncelikle alıcı cihazın kombiye montajı yapılmalıdır. Üzerinde kombinin açık ya da kapalı konumda olduğunu gösteren LED gösterge ışıkları bulunmaktadır. Verici cihazı ise evin istediğiniz duvarına monte edilebilen, ısı ayarını kolaylıkla yapmanızı sağlayan, oda ısısının ölçümünü yaparak kombinin otomatik çalışıp çalışmamasını sağlayan bir termostattır. Verici cihaz üzerinden oda sıcaklığının derecesini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Oda Termostatı İletişim Sistemleri

Oda termostatları farklı iletişim birimlerini kullanarak iki cihaz arasında haberleşme sağlayabilirler. Bu haberleşme Wi-Fi, Bluetooth veya radyo frekansı olabilir. Her cihaz modelinde bu durumlar farklılık göstermektedir. Seçim yapmadan önce iki cihaz arasındaki mesafe düşünülerek size uygun cihaz tercih edilmelidir. Bu konuda fazla bilgi sahibi değilseniz teknik servis desteği en iyi çözüm yolu olacaktır.

Oda Termostatının Size Sağlayacağı Kolaylıklar

Oda termostatı bulunan kombide, tek yapmanız gereken İstediğiniz sıcaklık derecesini cihaz üzerinden ayarlamak olacaktır.  Oda sıcaklığı ayarlamış olduğunuz dereceye ulaştığında kombi kapanır. Oluşan bir ısı kaybından dolayı ayarlamış olduğunuz derecenin altına düştüğünde ise kombi tekrardan istenilen dereceye ulaşana kadar ortamı ısıtmaya devam eder. Böylece sürekli bir güncelleme yapmanıza da gerek kalmayacaktır. Oda sıcaklığını termostat üzerindeki LED panelden kontrol edebileceğiniz gibi, termostatın otomatik yönetiminden dolayı doğalgazdan da tasarruf sağlamış olacaksınız.

Oda termostatında bulunan haftalık program özeliği ise ayarlamak istediğiniz sıcaklık derecesini önceden program sayesinde yapabilirsiniz. Isıtma ayarlarını önceden İstenilen gün, istenilen saatleri programa ayarlamanız durumunda kombiniz sizin ayarlamanıza göre açma yada kapama işlemleriyle dilediğiniz sıcaklıktaki ısıyı sağlayacaktır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oda termostatı istenilen derecede evin ısısını sabit tutmaktadır. Su sıcaklığı ise kombi üzerinden yapılmalıdır. Örneğin; evinizde bulunan oda termostatını 24 dereceye ayarladınız. Evinizdeki ortam sıcaklığı 24 dereceye geldiğinde kombi kapanacaktır. Ortam sıcaklığı 23.5 dereceye düştüğünde kombi tekrar çalışır ve ayarlamış olduğunuz 24 dereceye kadar tekrar çalışır. Böylelikle oda sıcaklığını istediğiniz derecede sabit tutar. Peteklerdeki ısının istenilen derecede daha verimli çalışabilmesi için, kombideki su sıcaklığını 60 derece ayarlamanız en uygun tercih olacaktır. Ayarlanan su sıcaklığı sayesinde peteklerdeki ısı miktarı da artacaktır.

Alıcı cihazda bulunan pilin bitiminde oda termostatı çalışmayacaktır. Bu yüzden cihazında bulunansimgelerde pilin bittiğine dair uyarı geldiğinde pili değiştirmeniz gerekmektedir. Alıcı ve verici cihaz arasında iletişim kopması durumunda (iki cihaz arasındaki mesafeden dolayı) alıcı otomatik olarak kombiden istenilen ısıtmaya geri dönecektir. Bu tarz bir durum ile karşılaşıldığında cihazlar arasındaki iletişim bir süre sonra normal çalışma ayarına dönebilir. Bu durumun yaşanmasını engellemek için ise doğru cihaz seçimi yapılması  veya profesyonel destek alınması sizin açınızdan iyi olacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et