Anasayfa » Genel » Petek Bakımı İle Isı Kaybını Önleme

Petek Bakımı İle Isı Kaybını Önleme

Kış aylarında daha fazla ihtiyaç duyulan kombilerin verimli kullanılabilmesinde peteklerin periyodik bakımlardan geçirilmesi büyük öneme sahiptir. Yıllık olarak tüm bakımları yaptırılan peteklerle kombilerin çalışma düzenleri korunurken çok daha düşük faturalarla karşılaşılması da mümkün olmaktadır. Bunu sağlamak için yalnızca peteklerin bakımlarının yapılması yeterli olmaktadır.

Petek Bakımlarında Püf Noktalar Nelerdir?

Kombilerin çok daha uzun süreli yüksek performanslı çalışmasında peteklerin sahip olduğu özellikler etkili olmaktadır. Genellikle peteklerin iyi bir şekilde ısınmamasından dolayı devamlı olarak kombi seviyeleri yükseltilmektedir. Bu durumdan dolayı da hem yeterli ısınma sağlanmıyor hem de yüksek faturalarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olmaktadır. Bu durumun yaşanmaması için peteklerin bakımlarının profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekir. Firmamızla iletişime geçerek uygun fiyat avantajlarımızdan yararlanabilir, ev ya da ofislerinizdeki tüm peteklerinizin bakımdan geçirilmesini sağlayabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde yapılacak hızlı bir işlemle çok daha hızlı bir şekilde tüm alanları ısınan peteklere sahip olabilirsiniz. Bu sayede ısı kaybı önlenirken mekanın çok daha verimli bir şekilde sıcak hale gelmesi de elde edilir.

Petek Bakımı Neleri Kapsar?

Kombi ile birlikte paralel olarak yapılması tavsiye edilirken petek bakımlarıyla ısınma süreçlerine etki edilmektedir. Çoğunlukla yaz ayından çıkılmasıyla birlikte kullanılan kombilerin gönderdikleri ısılar peteklerde belirgin bir şekilde hissedilmemektedir. Bunun en önemli nedeni ise petek içerisinde havanın birikilmesidir. Çok kolay bir yöntemle peteğin havasının alınması ve kirli suyunda belirli bir oranda dışarıya atılmasıyla petekler çok daha hızlı bir şekilde ısınacaktır. Alttan başlanılan ısınmaların tüm petek çevresinde olması da bu işlemle mümkün olmaktadır. Ayrıca petek bakımlarında tüm parçaların kontrolü yapılırken temizlik işlemleri de verimli kullanımı beraberinde getirmektedir. Bunun haricinde kireçlenme ve tortu oluşumları halinde ise kombi özelindeki temizliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Kombinin kapatılmasıyla birlikte tüm bölümleri ekiplerimiz tarafından temizlenmektedir. Pompa ve eşanjör gibi ciddi boyutlu problemler kireçlenme neticesinde olabilirken kombinin performansının düşmesi de petekleri olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca kombiden gelen seslerin giderilmesinde parça değişimleri de yapılabilmektedir. Firmamızca tüm yedek parça kullanımları var olurken aynı sorunların bir kez daha yaşanma ihtimali de ortadan kaldırılmaktadır.

Petek Bakımları Sonrasındaki Değişimler Nelerdir?

Kirli ve pis suyla havasının alınmasıyla petekler çok daha kullanılabilir duruma getirilmektedir. Isı kaybının önlenmesinde her yıl petek bakımını belirleyici rol oynamaktadır. Bundan dolayı düzenli olarak yapılmasında sağlanılan yararların sayısı da bir hayli fazladır. İşlemlerin her petek için yapılması halinde ısınma sorunu oluşmazken kombilerin çok düşük seviyelerde çalıştırılması ortamın ısınmasını sağlayacaktır. Bundan dolayı enerji tasarrufunu da beraberinde getirmektedir. Peteklerin belirli sürelerde bakımlarının yapılmaması halinde ise çok daha yüksek maliyetlerle karşılaşılması da ihtimal dahilindedir. Özellikle faturaların dışında kombilerin çalışma düzenleri de peteklerden kaynaklı olarak bozulabilmektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et