Anasayfa » Püf Noktaları » Qled Nedir ? Qled Televizyon Nedir
Qled Televizyon Tamiri
Qled Televizyon Nedir ? Qled TV nasıl Olur

Qled Nedir ? Qled Televizyon Nedir

Qled TV Nedir?

Teknolojinin gelişimine en hızlı ayak uyduran sektörlerin başında televizyon sektörü gelmektedir. Özellikle yayınlardaki özelliklerin de artması ile televizyonlardaki özelliklerin de artması gerekiyor. Led televizyonlarla devrim yaratan sektör, şimdi de yeni çıkardığı Qled televizyonlarla çıtayı daha da üst noktalara taşıyor.

Qled Nedir?

Sektöre qled televizyonların girmesi ile birlikte, qled nedir soruları da artmaya başladı. Qled’in açılımı ise Quantum Dot Light Emitting Diode oluyor. Buradaki quantum (fizikte) etkileşime girebilen en küçük parça olarak kabul ediliyor. Quantum dot ise aklın alamayacağı kadar küçük noktaların kullanıldığı bir teknoloji. Bu noktalara ışık verilmesi ile bu noktalar, kendilerine has renkli ışıklar yaymakta. Zaten sistemdeki Light Emitting Diode da ışık yayan diot anlamına geliyor.

Qled Televizyon

Qled Ne İşe Yarar?

Qled teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte qled ne işe yarar sorularına da cevap aranıyor. Çoğunlukla led TV kullanan kişiler bu yeni sistemin neler getireceğini merak ediyorlar. Bu teknoloji sayesinde renklerin her tonu tabiri caizse bozulmadan ve orijinal haline yakın olarak görüntüye yansıtılmaktadır. Günümüzde kullanılan teknolojilerde renklerin parlaklığı azaldığında veya arttığında soluklaşmalar olmaktadır. Qled teknolojisi ise çok küçük noktaları dahi kullandığından bu soluklaşmanın önüne geçmekte ve izleyicilere muhteşem bir seyir keyfi sağlamaktadır.

Qled Televizyon Nedir?

Televizyon sektöründeki gelişmeleri takip edenler, qled televizyon nedir sorusunu da sormaktadır. Bu sorunun en kısa cevabı ise qled teknolojisini kullanan televizyonlar olmaktadır. Qled televizyonlar da led ve lcd ekranlı televizyonlarla aynı prensiplerle çalışmaktadır. Led televizyonlar ekranın arka kısmında bulunan led ışıklarının yansıtılması ile görüntü sağlamaktadır. Qled televizyonlarda ise, özel metal alaşımlardan üretilen dış kabuk ve çekirdeklere sahip quantum noktaları kullanılmakta.

Bu noktalar bir katman halinde led ışıklarla ekran arasına yerleştiriliyor ve böylece olağanüstü bir renk yoğunluğu elde ediliyor. Bu quantum noktalarının her biri bir milyarın üzerinde renk verebilmekte ve bu teknolojiyi kullanan televizyonlar, 1500 ile 2000 nit aralığında parlaklık verebiliyor. Ayrıca bu sisteme sahip televizyonlarda, istenilen bölgelerdeki ışıklar kılıp veya kapatılarak, derin siyah denilen çok canlı bir siyah renk de elde edilebilmekte.

Diğer Hususlar

Qled televizyonlarının getirdiği yeniliklerin tam anlamı ile kullanılması için HDR içeriğine sahip yayınların olması gerekiyor. HDR içerikli yayınlar ülkemizde henüz kullanılmamasına rağmen, bu teknolojiye sahip televizyonlar gene de diğerlerinden daha iyi görüntü sağlıyor. Qled televizyonların bir diğer avantajı ise, tek bir kumanda ile ortamdaki tüm elektronik cihazların da kullanılabilmesi oluyor. Qled televizyonlar ile televizyonun bulunduğu her ışık ortamında aynı kalitede görüntü elde edilebiliyor. Özellikle karanlık ve gölgeli film sahneleri genellikle istenilen şekilde izlenememektedir, qled televizyonlar bu sorun da çözerek net bir görüntü sağlıyor. Qled televizyonların ekran şekilleri de değiştirilmiş ve bu sayede televizyon değil direkt olarak görüntü seyredilebiliyor.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et