Anasayfa » Püf Noktaları » Televizyon LED Tamiri Nasıl Yapılır?

Televizyon LED Tamiri Nasıl Yapılır?

Televizyon LED Tamiri Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere televizyon Led tamiri nasıl yapılır onu anlatacağız. Yazımızda anlatacağımız televizyon LG markalıdır ve diğer markalarda bazı işlemler farklılık gösterebilir. Televizyon led tamiri sadece belirli durumlarda yapılabilmektedir, belirli marka ve modellerde led tamiri değil televizyonda led değişimi yapılması gerekmektedir. Doğru takılmayan ve testleri düzgün yapılmayan Led’ler televizyon ekranında iz bırakabilmektedir.

Dikkat ! Bu içerikte geçen adımlar tüketici bilinçlendirme adına anlatılmıştır. izmir Televizyon Servisi bu işlem adımlarını kesinlikle kendiniz yapmanızı tavsiye etmemektedir. Televizyonunuzda daha büyük arızaların meydana gelmemesi için bu  ve benzeri işlemler için her zaman profesyonel olarak hizmet veren televizyon teknik servis firmalarından destek alınız.

Televizyonun sökülmesi ve ledlerin tamiri;

  • Öncelikle televizyonun elektrik bağlantısı kesilerek ters bir şekilde ekranını çizmeyecek bir zemine koyulur ve uygun tornavida yardımı ile arka kapağını sökülür.
Televizyon Arka Panelinin Sökümü
Televizyon Arka Panelinin Sökümü
  • Televizyonun arka kapağını söktükten sonra besleme kartı, anakartı, buton paneli, ticon kartı gibi harici ve sökülebilen parçalar sökülür. Bu parçaların yerleri ve isimleri her televizyonda farklı olabilir.
  • Bütün harici parçaları söktükten sonra arka korucuyu tabaka sökülür. Burada bulunan ve paneli tutan bütün parçaların vidalarını sökülür ve tırnaklı olan kısımları dikkatli şekilde çıkartılur. Bu parçaların ve vidaların çıkartılma amacı televizyonu ters çevirildiğinde bu parçaların zarar görmesini engellemektir
  • Bütün harici parçalar sökülüp arka taraf güvene alındıktan sonra televizyon ters çevirilir ( ekran kısmı üste gelecek şekilde) ve ekran kenarlarında bulunan parçaların tırnaklarını dikkatli şekilde çıkartılır.
  • Ekran kenarında bulunan parçaları çıkardıktan sonra ekranın ön yüzünü kaldırıyoruz. Bu işlem sonrasında ledlerimiz görünmektedir. Çıkartılan parçaların hassas olduklarını ve dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.
  • Artık değiştireceğimiz ledlere ulaştık. Ledlerimize enerji veren kabloları tek tek çıkartıyoruz ve ledleri bir tornavida yardımı ile söküyoruz. Bu eski ledler yerine takacağımız yeni ledlerin orijinal olması gerektiğini unutmayınız.
  • Eski ledlerin ve merceklerinin sökülme işlemi tamamlandıktan sonra yeni ledlerimizi takabiliriz. Ledlerimiz bu LG marka televizyon için 2 sıra seri 4 sıra paralel olacak şekilde 8 adettir. izmir’de LG Marka televizyonlarda led değişimi için tüm izmir’e hizmet veren izmir LG Televizyon servisi ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Çıkardığımız eski ledleri incelersek ledlerde kararmalar (sararmalar) olduğunu ve ledlerin ömürlerini aşırı ısınmadan dolayı tamamladığını ve görevlerini yerine getirememesinin sebebini görebiliriz.
  • Yeni ledlerin arka tarafında bulunan bantların koruyucu kısımlarını söküp montaja hazır hale getiriyoruz.
  • Montaj aşamasına hazır hale getirilen ledleri dikkatli bir şekilde eski söktüğümüz ledlerin olduğu yere yapıştırıyoruz. Yapışkan olan yerlere iyice bastırarak yapışmayan kısımların yapışmasını sağlıyoruz.
  • Ledlerin montajı tamamlandıktan sonra mutli metre yardımı ile ledlerimizin kontrolünü sağlamamız gerekiyor. Bu işlem ledlerin çalışıp çalışmadığını anlamamız için yapmamız gereken bir işlem.
Ledlerin multimetre ile kontrol edilmesi.
  • Ledlerin çalışıp çalışmadığını kontrol ettikten sonra enerji veren kablolarını tek tek yerlerine takıyoruz ve artık televizyonu söktüğümüz gibi toparlamaya başlıyoruz. Dilersek enerji kablolarını taktıktan sonra multi metre ile tekrar ledlerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliriz.
  • Toparlama işlemi bittikten sonra eğer bütün işlemleri doğru ve eksiksiz yaptıysak televizyonumuz çalışır duruma gelmiş bulunmaktadır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et