Anasayfa » Genel » Televizyon Sinyal Yok Hatası

Televizyon Sinyal Yok Hatası

Televizyonlarınız belirli zamanlarda ekranlarında sinyal yok hatası verebilmektedir. Müşterilerimizden sürekli olarak tv ekranında sinyal yok yazıyor şeklinde bildirimler almaktayız. Öncelikle belirtmek gerekir ki tv sinyal yok hatası ya da ekranda sinyal yok yazması genellikle televizyon kaynaklı bir arıza değildir. Sinyal yok hatası çok nadir televizyon kaynaklı bir arıza olarak karşımıza gelmektedir. Televizyon sinyal yok hatası çoğunlukla decoder kaynaklı bir arızadır. Aşağıda sinyal yok hatalarının belirli sebepleri listelenmiştir.

Güç kaynağını kontrol edin

TV’nizde “sinyal yok” mesajı görüntüleniyorsa, sorun uygu alıcınız ya da harici decoderinizin güç kaynağında olabilir. İyi bağlanıp bağlanmadığını görmek için dijital kutunun gücünü kontrol etmeniz gerekir. İyi bağlanmadıysa, güç kaynağına sıkıca takıldığından emin olun.

Sinyal Sorunları

Anten veya sinyali ileten kablo hasar görürse, TV sinyal gücünüz zayıflayabilir. Antene zarar verebilecek birçok şey bulunmaktadır. Bunlar, aşırı hava koşulları, anteni aşındıran kuşların düşmesi ve normal aşınma ve yıpranmayı içerir. Anteni ve kablo bağlantısını kontrol ederek hepsinin iyi durumda olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Ayrıca antenin iyi yerleştirilip yerleştirilmediğini ve kabloların televizyona sıkıca sabitlenip sabitlenmediğini kontrol etmeniz gerekmektedir. Anten ciddi şekilde hasar görmüşse ve onarılamayacak durumdaysa bir uydu servisi’nden profesyonel hizmet almanız gerekmektedir.

Dijital Kutu Arızaları

Televizyon Dijital Box Hatası (Alıcı – Decoder Hatası)

Televizyonunuzda uydu değil bir dijital kutu kullanıyor olabilirsiniz. Digiturk, Turkcell TV v.b. Dijital kutunuzda güç sorunu yoksa ve televizyon girişi iyi bağlanmışsa ancak yine de “sinyal yok” mesajı görüntüleniyorsa, dijital kutu arızalanmış, kilitlenmiş ya da donmuş olabilir. Bu durumda dijital kutuyu kapatarak sıfırlamanız gerekir. Tüm kabloların sıkıca yerinde olup olmadığını kontrol edin ve tekrar açmadan önce 30 saniye bekleyin.

Hatalı Bağlantı Noktası

Televizyon Kablo Kontrolü

Televizyonunuzun görüntü giriş portları arızalıysa ekranda sinyal yok yazısı görmeniz mümkündür. Örnek vermek gerekir ise HDMI girişleri çok sık bozulan girişlerdir. Bu sebepe HDMI girişini ya da televizyonunuza görüntü girişi olan portu değiştirmeniz arızanın düzelmesini sağlayacaktır. Televizyonunuzda scart kulanıyor iseniz HDMI ya da benzeri bir port’tan televizyonu bağlamanız çoğu zaman sorunu çözecektir.

Gevşek ya da Hatalı Kablolar

Televizyonunuz ile uydu alıcınız ya da dijital kutunuz arasındaki kablolarda gevşeme, kopma olmuş olabilir. Özellikle HDMI kabloları çok sık bozulan kablolardır, kablolar ile oynadığınızda sinyal yok yazısı geçici olarak düzeliyor ise kabloyu değiştirerek problemi düzeltebilirsiniz.

Dijital Hizmet Kesintisi

Hizmet Kesintisi

Çoğu zaman fark edilmese bile dijital yayıncınız size verdiği hizmeti durdurmuş olabilir. Örneğin ödenmemiş bir fatura buna sebep olabilir. Eğer ki harici bir alıcı kullanıyor iseniz dijital sağlayıcınız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et