Anasayfa » Genel » VRF Sistem Kullanım Alanları Nelerdir?
VRF Klima Nedir

VRF Sistem Kullanım Alanları Nelerdir?

Bir klima sistemi olarak pek çok alanda kullanıma yatkın olan VRF sistemi temelde bir dış üniteden gelen kaynak ile birden fazla iç ünitenin bağlanması şeklinde tanımlanabilmektedir. VRF sistem kullanım alanları nelerdir? Sorusuna cevaben bir çok farklı seçenek sayılabilmekle birlikte sistemin çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Klima sistemi olarak soğutucu etki gören VRF binaların değişken kapasitelerine göre soğutkanın akışını kontrol etmekle görevlidir.

VRF Sistemin Özellikleri

Klasik split klimalar ile karşılaştırıldığı zaman VRF sistemi ayıran belirli başlı özellikler gün yüzüne çıkmaktadır. Değişken olan gaz debisi sayesinde enerji tasarrufunu kullanarak çalışmakta olan VRF sistemi enerji tasarrufuna odaklanmış bir şekilde gelişmiş uygulama esnekliğini sağlamaktadır. Çevre duyarlılığı konusunda maksimum özen göstermekte olan bu sistem yeni yapılmış ya da mevcut olan pek çok binada, müstakil evlerde kullanıma uygunluğu ile bilinmektedir.

VRF Sistemin Kullanım Alanları

Birbirinden bağımsız olan birçok bölgenin iklimilendirmeye ihtiyaç duyduğu esnada VRF sistemi devreye girmektedir. Yük ihtiyaçlarının sürekli olarak değiştiği hastane, otel, retaurant, ofis, mağaza, sinema ve tiyatro gibi alanlarda kullanılmakta olan VRF sistemi iş merkezleri ve plazalarda da kullanılabilmektedir. Sıcaklık değerlerinin oldukça dikkat edilmesi gereken sağlık kuruluşlarında bu iklimlendirme sistemi fazlaca önem kazanmaktadır. Cam giydirme sistemi ile kaplanmış olan binalarda da VRF sisteminin kullanımına dikkat çekilmektedir.

VRF Klima Çeşitleri

VRF sistemi temelde iki farklı model ile çalışmaktadır. Bunlardan biri Heat Recovery VRF olup aynı anda hem ısıtma hem de soğutma işlemini gerçekleştirmektedir. Bir diğeri ise Heat Pump VRF olup aynı anda sadece ya ısıtma ya da soğutma işlemi gerçekleştirebilmektedir. Bağımsız havalandırma uygulamalarının kullanılmakta olduğu yerlerde daha çok rastlanan VRF sisteminin temeli bir bölgeden birçok farklı bölgeyi etkileyecek olan iklimlendirme işlemini yapmaktan geçer. Doğru zamanda ve doğru fazda ihtiyaç duyulan yere iklimlendirme işlemini gerçekleştiren bu sistemin hemen her alanda kullanıma uygun olduğu bilinmektedir. Özellikle büyük yapılı ve çok kişinin olduğu yerlerde bu sisteme ihtiyaç duyulur.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et