Anasayfa » Püf Noktaları » Kombi Aşırı Isınma Hatası
Kombi Hararet Problemi Nedir

Kombi Aşırı Isınma Hatası

Kombi aşırı ısınma hatası bir kombide karşılaşılabilecek en kapsamlı incelenmesi gereken hatadır. Çoğu zaman sorun basit gibi gözükse de kombinin hemen hemen her parçasından kaynaklanabilen çok geniş bir arızadır. Mutlaka profesyonel bir servis tarafından incelenmesi gerekir. Aşırı ısınan bir kombi, eviniz için ciddi bir problem haline gelebilir. Kombinin parçalarına zarar verebilir ve eski bir model kombi ise patama riskine kadar ulaşabilir. Tabii ki hemen paniğe kapılmanıza gerek yok tüm modern kombiler, bunun olmasını engelleyen bir güvenlik özelliğine sahiptir. Yine de bu, kombinizin aşırı ısındığında bunu görmezden gelmeniz gerektiği anlamına gelmez. 

Kombinizin çok sıcak olduğunu anladığınız veya aşırı ısındığından şüphelendiğiniz anda, bir kombi servisi ile iletişime geçin. Kombinizi kapatın veya termostatlarınızı minimuma indirip kombiye giden su beslemesini kapatın.

Kombinin Aşırı Isındığını Nasıl Anlarım

Kombinizin aşırı ısındığına dair genellikle kombinizin ekranında bir hata kodu görürsünüz. Ve cihaz çoğu zaman güvenlik gereği kendini devre dışı bırakır. Buna kombinin kilitlenmesi denir. Kombiniz kapandıysa, aşırı hararet durumunda kombinizi kesinlikle çalıştırmamanız gerekir. Aşağıda kombinizin aşırı ısınma problemiyle ilgili detaylı bilgilere yer verilmiştir.

Isı eşanjöründe kireç birikmesi su akışını kısıtlayabilir ve kombinizin aşırı ısınmasına neden olabilir. Isı eşanjörünün ısıtma sistemindeki rolü, daha sonra radyatörlerin etrafında dolaştırılmadan önce daha soğuk suyu ısıtmaktır. Sadece kazanı aşırı ısınma riskine sokmakla kalmaz, aynı zamanda kazanın ömrünü de kısaltabilir.

Kireç Birikmesi

Kireç birikmesi, kombiniz çalışırken belirli sesler çıkarmasına sebep olur. Kombinizin ana eşanjörü kireçten tıkanmış durumdaysa kombiniz çoğu zaman aşırı ısınma moduna geçer. Kireç kombinizde suyun geçtiği her yere ulaşabilir. Ve kireçler kombinizin suyunun dengesiz ısınmasını dolayısıyla eşanjörün tıkanmasını sağlar. Eşanjör temizliği ile bu problemden kurtulabileceğiniz gibi çoğu zaman eşanjör değişimi de yapılabilmektedir.

Tesisat Tıkanlıklığı

Tesisatınızın kireç ile tıkanmış olması kombinizin aşırı ısınmasına sebep olabilir. oluşan kireç ve tortular tüm tesisatınızın içerisini dolaşır. Ve olası bir durumda kombinizin içerisinde rahat bir şekilde dönemeyen su kombinizin hararet yapmasını sağlayacaktır. Detaylı bilgi için 10 yıldır petek temizlği hizmeti veren Kombi Ege firması ile iletişime geçebilirsiniz. Tesisat tıkanıklığı kombinizde çözülebilecek en basit problemlerin başında gelmektedir. Tıkanmalar herhangi bir yerde meydana gelebilir ve genellikle boru tesisatında tortu, pas veya kireç birikmesinden kaynaklanır. En savunmasız kısım, ısı eşanjördür. Kombinizdeki tesisat sıkışıklığı giderildikten sonra mutlaka petek temizliği de yapılmalıdır. Kombinizin kalorifer ve sıcak su filtreleri de bu tıkanıklığa sebep olan parçalardandır.

Pompa Motoru Hatası

Pompa arızalanırsa, su sistem içerisinde hareket etmeyecek, ancak ısınmaya devam edecek ve bu da kaçınılmaz olarak aşırı ısınmaya neden olacaktır. Çarkları kırılmış bir pompa’da aynı etkiyi gösterecektir. Pompanın görevi en basit halde, suyu kombi sistemi etrafında dolaştırmaktır. Bir arıza meydana gelirse, sıcak su kazanı kombiyi terk edemez ve bu da kombinin aşırı ısınmasına neden olabilir. Profesyonel bir kombi servisi pompanın hala çalışıp çalışmadığını veya onarılamayacak kadar bozuk olup olmadığını teşhis etmek için pompayı test edecektir.

Peteklerinizi Kontrol Edin

Çoğu zaman siz farkında olmadan evdeki bir misafir, peteklerinizi kapatmış olabilir. Tüm peteklerin kapalı olması da kominizin aşırı ısınma arızasına geçmesine sebep olacaktır. Evinizde tesisat problemleri oluşmaması için en az 2 peteğinizin mutlaka her zaman açık olması gerekmektedir. Aksi taktirde kombiniz tesisat içerisinde suyu döndüremeyerek aşırı ısınma hatasına geçecektir.

Arızalı Sensör – Termistör

Termistörler, sıcaklığı ölçmek için kullanılır. Sensörler suyun sıcaklığını düzenlemekten sorumludur. Uzun çalışma nedeniyle sensörler genellikle hasar görür ve hatalı bir okuma verisi sunar ve tüm sistemin ısınmasına neden olur. Çoğu durumda, termistörün değiştirilmesi tavsiye edilir. Kombinizin aşırı ısınma problemi sensör kaynaklı ise sensörlerin değiştirilmesi aşırı ısınma probleminizi giderecektir.

Elektronik Kart Arızası

Kombinizdeki tüm parçalar bir anakart yardımıyla kontrol edilir. Sensör verileri, poma motoru, fan motoru ve diğer tüm parçalar anakart yardımıyla kontrol edilir. Kombinizin ana kartı göndermesi gereken sinyalleri ve kesmesi gereken voltajları kesemiyor ise de kombinizde aşırı ısınma hatasıyla karşılaşmanız mümkündür.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et