Anasayfa » Genel » Kombi Fan Motoru Nedir

Kombi Fan Motoru Nedir

Kombiler üzerinde bulunan fanlar kombinni çalışması için gereken en önemli parçalardan bir tanesidir. Doğal gaz ile ya da farklı yakıt yöntemleriyle çalışan kombilerde, kombi fan motorları kombilerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlarken aynı zamanda kombinin çalışması için gerekli hava akışını sağlamak gibi önemli bir görevi bulunmaktadır.

Kombi fan motoru bilinenin aksine diğer elektronik cihazlarda olduğu gibi soğutma görevi için bulunmazlar. Bir otomobil üzerinde bulunan fan motoru otomobilin içerisindeki suyu soğutmaya yararken kombiler üzerinde bulunan fan motorları ise kombinin içerisindeki atık gazları dışarı atar aynı zamanda, dış ortamda bulunan temiz havanın kombinin yanması için gerekli olan alevi sağlamak üzere kombinin içerisine alınmasını sağlar.

Kombi Fan Motoru

Kombi Fan Motorunu Nasıl Kontrol Eder

Kombi anakart ve prosestat isimli parçayla kombinin fan motorunun hem çalışıp çalışmadığını hem de dönme hızını sürekli olarak kontrol eder.  Aynı zamanda bazı kombi modellerinde kademeli fan motorları bulunmaktadır. Kombi fan motoru çalıştığında kombi üzerinde bulunan prosestat anakart’a sinyal gönderir ve kombinin alevinin güvenli bir şekilde oluşmasını sağlar.

Kombi Fan Motoru Arızalanırsa Ne Olur ?

Kombinizin üzerinde bulunan fan motoru arızalanması durumunda kombiniz anakart vasıtasıyla devre dışı kalır ve kombinin çalışması engellenir. Kombi Bakımı sırasında kombinizin fan motoru mutlaka temizlenmelidir ya da değişim gerekiyor ise kombi fan motoru mutlaka değiştirilmelidir.

Kombi Fan Motoru Nerede Bulunur

Kombiler üzerinde fan motorları genellikle kombinni en üst kısmında baca çıkışının hemen altında bulunur. Yoğuşmalı kombilerde ise fan motorunun yeri ve tasarımı değişkenlik gösterebilir.

Kombi Fan Motoru Nerede Bulunur

Kombi ile birlikte çalışan en önemli parça olan prosestat parçası ile ilgili detaylı bilgi almak için prosestat nedir ? isimi yazımızı okuyabilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et