Anasayfa » Genel » Petek Temizliği Faydaları
Petek Temizliği Hakkında Detaylı Bilgiler.

Petek Temizliği Faydaları

Kombi, merkezi ısıtma gibi ısıtma elemanlarının bağlı olduğu petekler yaşam alanlarının ısısını ayarlamakta kullanılmaktadır. Yaşam alanlarında kullanılan peteklerin doğru ısıtma verimliliğini sağlayamadıkları zaman, petek temizliği uygulaması gerekecektir. Peteklerde doğru ısıtma verimliliğini alamadığınızı anlamanın birçok yöntemi vardır ve bunlar, petek bakımı yaptırmanız gereken işaretler olabilmektedir.

Petek Temizliğine Neden İhtiyaç Duyulur?

Petek Temizliği Gerekli midir ?

Evlerde, iş yerlerinde ya da diğer yaşam alanlarında ısıtma elemanlarının önemi ve kullanımı büyük bir yer tutmaktadır. Kombiler ve merkezi ısıtma sistemleri, yaşam alanlarına ısıl değerleri sağlayabilmek adına petek kullanmaktadırlar. Petekler, kullanımdan doğan yıpranmalar sonucunda temizlik isteyebilmektedirler. Kombi ve petek bakımı ile giderilebilecek bu yıpranma, genellikle basılan suyun kireçli olması ve bu kireçten doğan paslanmadır. Bir petekten doğru şekilde ısıtma verimini alabilmeniz için, bu durumda petek temizliği yaptırmanız gerekmektedir.

Pas, kireç ya da diğer atık maddelerin peteklerde ısıtma verimliliğine büyük bir engel oluşturması sonucunda, peteklerin belli bölgelerinde soğuk kalma meydana gelir. Evinizde ya da iş yerinizde kullandığınız peteklerin daha iyi ısıtma sağlayabilmesi ve kombinizin daha verimli çalışabilmesi için petek bakımı düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Petek Bakımı ile Isı Kaybını Önleme Başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

izmir Petek Temizliği Hizmeti

Petek Bakımını Düzenli Yaptırmak

Aktif olarak kullanılan peteklerin, yaklaşık 1 yıllık periyotlarla profesyonel firmalar tarafından temizlenilmesi gerekmektedir. Peteklerin çok fazla aktif kullanılmaması duurmunda bu süreç 2 yılı bulabilmektedir. Özellikle kullanım alanı olan bölgede suların kireçli olması, pas oluşumuna daha kolay meydan verebileceğinden, radyatör temizliği hizmetlerinden yararlanmanın önemi bir kat daha artıyor.

Peteklerin ısıtma verimliliğindeki öneminin farkında olarak ve yaşam alanınızda doğru verimliliği elde etmek adına özellikle Ege bölgesindeki kullanıcılar, izmir petek bakımı servislerine başvurabilirsiniz. Sizlere yaşadığınız bölgede evinizde hizmet sunacak olan bu ekipler, izmir radyatör temizliği ile ilaçlı olarak temizlik de yapmaktadırlar.

Petek Bakımında İlaçlı Temizlik

Peteklerin yıpranmaya maruz kaldıkları ve temizlenmeden ısıtma veriminin alınamayacağı düşünülüyorsa, bu durumda ilaçlı petek temizliği hizmetlerinden yararlanmanız tavsiye edilecektir. İlaçlı temizlik, peteklerde bulunan pas oluşumlarını kolaylıkla temizlemeye yarayacağı gibi, profesyonel petek bakımı ile peteklerin ısıl kaybının da geri kazanılmasına imkan verirler.

Birçok insan, ilaçlı petek temizliği işlemlerinin sağlığa zararlı olup olmadığı düşüncesine sahiptir. Ancak petek bakımı sırasında yapılan ilaçlı temizleme, daha sonra herhangi bir sağlığa zararlı faktörün oluşmasına imkan vermemektedir. Ayrıca peteklerinizin içlerine enjekte edilen temizleyici kimyasal daha sonra petek temizleme nötrleme kimyasalı ile nötrlenmektedir. Tamamen peteklerin iç bölümünü temizlemeye yönelik yapılan kombi ve petek bakımı işlemleri, kısa zamanda ilaçların etkisinin görülmesini sağlıyor. İnsan sağlığını tehdit edebilecek maddeler petek temizliği işleminde profesyonel firmalar tarafından kesinlikle kullanılmamaktadır.

Petek Temizliği Yaptırmalı mı?

Peteklerin düzenli temizlenmesinin ve bakımının yapılmasının önemini vurgulamıştık. Bu sebeple, petek temizliği yaptırmanın düzenli şekilde sağlanması gerektiğinin altını bir kez daha çizmekte yarar vardır.

İzmir’de yaşayan ve ısıtma elemanı olarak petek kullanan sakinler, izmir petek temizliği hizmetleri yardımıyla bakım ve temizlik işlemlerini yaptırabiliyorlar. Ayrıca izmir ilaçlı petek bakımı tercih etmeniz halinde, bu işlemin de kolaylıkla ekipler tarafından uygulanması söz konusu oluyor. Petek bakımında ilaç kullanılıp kullanılmaması kararı gelen teknisyenlerin tercihine bırakılabilmektedir. Her petekte kimyasal kullanılması her zaman mümkün olmayabilmektedir. Ayrıca petek temizliği ile ısı kaybını önleme başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

ilaçlı petek temizliği ile belirtildiği üzere deneyimli ekipler tarafından uygulanır. Bu sayede sağlığa zarar veren maddeleri içermeyen temizlik malzemeleri işlemlerde yer alır. Peteklerin ısıl verimliliğinde sorun olduğunu düşünüyorsanız, izmir ilaçlı petek bakımı yardımı almanızda fayda vardır.

Kombi Arızaları İçin Yardım

Firmamız sunmuş olduğu tüm hizmetlerde anahtar teslim teknik servis hizmeti vermeyi prensip edinmiştir. Petek temizliği sırasında kombinizde oluşabilecek ya da daha önceden meydana gelmiş tüm arızalar ile ilgili size detaylı bilgi vermektedir.

Radyatör temizliği işlemlerinden önce, kombi arızalarıyla peteklerde ısıl verimlilikte düşme görülebilmektedir. Bu oldukça sık karşılaşılan bir durumdur ve kombi bakımı yaptırarak üstesinden gelebileceğiniz bir sorun olmaktadır. Kombi bakımı, ve kombi tamiri işlemini, alanında uzman, profeyonel teknik servislere yaptırmanız gerekmektedir. Kombi Bakımı’nın faydalarını sizin için hazırladığımız yazımızda daha detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Petek Temizliğinin Önemi

İzmir petek temizliği ile alınabilecek hizmetler, kombinizin ya da merkezi sistem elemanı olan peteklerin ömrünü uzatabilmektedir. Özellikle evlerde petekler soğuk havalarda çok sık kullanılır ve soğuk havaların başlangıcından önce, İzmir ilaçlı petek bakımı servislerine başvurmak gerekmektedir.

Kış aylarında ısıl verimliliği kaybetme riski, kombi ve petek bakımı önemini artırmaktadır. Özellikle yakılacak doğalgazın miktarının düşürülmesine etki edecek olan İzmir ilaçlı petek bakımı işlemlerinde, ısıtma verimliliğinde herhangi bir kayıp yaşamadan yaşam alanını ısıtmanızı sağlayacaktır.

Petek bakımı peteklere zarar verir mi ?

Eğer ki petek temizliği işleminiz alanında uzman profesyonel petek temizlik firmaları tarafından yapılmaz ise peteklerinizden su akıtma ya da peteklerinizin delinmesi gibi problemler meydana gelebilecektir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et