Anasayfa » Püf Noktaları » Televizyon » Televizyon İnternete Nasıl Bağlanır?

Televizyon İnternete Nasıl Bağlanır?

Televizyon internete nasıl bağlanır?” konusu her televizyon izleyicisinin en az bir kere karşı karşıya kaldığı bir problemdir. Televizyonunuzu internete bağlamak için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız sırasıyla gösterilen adımları uygulayarak kolaylıkla televizyon üzerinden internet bağlantısını kurmayı başarabilir ve internetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Televizyonlar Hangi Cihazlarla Birlikte Kullanılabilir?

Eğer televizyonunuzun Smart TV özelliği bulunmuyorsa bir Akıllı TV Kutusu satın alarak televizyonunuzu internete uyumlu bir hale getirebilirsiniz.

Televizyonunuzun marka ve modeline göre desteklediği cihaz türleri değişkenlik gösterecektir. Ancak hemen hemen son 10 yılın teknolojisine sahip olan tüm televizyonlar USB cihazları, ses sistemi, bluetooth cihazları, bilgisayarlar, video kameralar ve fotoğraf makineleri, DVD oynatıcıları ile birlikte kullanılabilmektedir. Gelişen teknolojinin tüm imkânlarını kullanıldığı cihazlar daha birçok cihaz ile birlikte kullanılmaya müsait duruma getirilmiştir.

Bu yazımızda Smart Tv’lerin kablosuz bir şekilde internete nasıl bağlanabileceği konusuna değineceğiz. Marka ve modeller değiştikçe paneller de değişiklik gösterebilse de genel mantık aynı şekilde ilerlemektedir.

Televizyondan Ağa bağlanmak

Televizyon üzerinden internet bağlantısı sağlayıp internetinizin keyfini televizyonunuz aracılığıyla çıkartmak istiyorsanız şunları yapabilirsiniz:

Kablosuz bir bağlantı kullanarak bağlanma gerçekleştireceksiniz;

  • Yönlendiricinizi ayarlayın.
  • Kumandada home düğmesine basarak ardından ayarları açın.
  • Ağ, ağ ayarı ve kolay bağlantı seçeneklerine basın.
  • Kurulumun tamamlanması için ekrandaki talimatları uygulayın.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra televizyonunuz ağa bağlanamıyor ise;

Tekrar home düğmesine basın.

  • Ayarlar, ağ, gelişmiş ayarlar, dâhili WiFi seçeneklerini tuşlayın.
  • WiFi sinyalini kontrol edin.
  • Gerekli ise açıp kapama yapın.
  • Eğer kablosuz yönlendirici adını göremiyorsanız ağ adı girmek için manuel girişi kullanın.

Eğer tüm bu işlemlerden sonra yine de bağlantı sağlayamıyorsanız ağ bağlantısı ile ilgili bir problem olup olmadığını kontrol edin.

Ağ Bağlantısı Durumunu Nasıl Kontrol Ederim?

Bağlantı sağlayamadığınız da ağ bağlantısı ile ilgili bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için şu adımları izlemelisiniz.

  • Home düğmesine basın,
  • Ayarlar,
  • Ağ,
  • Gelişmiş ayarlar,
  • Ağ durumu,
  • Bağlantı kontrolü seçimini yapın.

Sonuç olarak bağlanma sağlanamıyorsa internet sağlayıcısı ile iletişime geçin.

Televizyonunuzdan internete bağlanmak istediğinizde bağlantı işlemleri için kullandığınız marka ve model değişkenlik göstereceğinden yapılacak işlemler de değişkenlik gösterecektir. Sadece kullandığınız marka ve modele bağlı değil aynı zamanda aldığınız internet hizmetine göre de bağlantı işlemleri değişebilir. Eğer yukarıda tanımlanan işlemlerle televizyonunuzu internete bağlanmasını gerçekleştiremiyorsanız mutlaka internet servis sağlayıcısı ile iletişime geçiniz.

Kurulum problemleri ile karşı karşıya kalındığında sorunun, internet sağlayıcısı ya da teknik servis görevlisi tarafından sorunun çözülmesi gerekmektedir. Destek talep ettiğinizde yardımcı olacaklardır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et