Anasayfa » Genel » Bulaşık Makinesi Contası ne İşe Yarar
Bulaşık Makinesi Kapak Contası

Bulaşık Makinesi Contası ne İşe Yarar

Bulaşık makinaları su ile bulaşıklarınızı temizleyen elektronik cihazlardır. Bulaşık makinesi Kazan içerisine çok fazla su aldığı için kapağının etrafında koruyucu contalar bulunmaktadır. Bu contalar kazan içerisindeki suyun bulaşık makinenizin dışarısına çıkmasını engellemektedir.

Bulaşık makinelerinde bulunan bu contalar tek parça olabileceği gibi marka ve modele göre farklı çeşit ve modellerde olabilmektedir. Örneğin bazı modellerde tek parça kare bir conta bulunurken bazı modellerde sağda ve solda tek bir conta ve bulaşık makinesinin alt tarafında daha farklı bir conta bulunabilmektedir.

Bulaşık makinesi lastiği nasıl temizlenmelidir

Bulaşık makinesi lastiği ıslak ve sıcak bir bez yardımı ile hafif kimyasallar kullanılarak temizlenebilir bulaşık makinesi lastiği temizlenirken Kesici delici ve sivri bir alet kullanmak bulaşık makinenizin lastiğinin aşınmasına ve yırtılmasına sebep olacaktır. Bulaşık makinesi contası temizlenirken tel fırça ya da tel temizleyici kullanılmasını tavsiye etmemekteyiz. Temizlik teli bulaşık makinenizin contasını çizeceği için ilerleyen zamanlarda su akıtma gibi şikayetleriniz olacaktır. Bulaşık makinesi contalarını temizlerken contaları yerinden çıkarmamaya özen gösteriniz contalar yerinden çıktıktan sonra bulaşık makinesi contalarını tekrardan takmanız kolay olmayabilir.

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et